Far på barsel

#storytelling

En tegneseriedagbog om livet som småbørns-far

I 2017 blev jeg far for første gang. Det var – som for vel ret beset alle – en vild oplevelse. Og er det stadig.
Jeg gik på barsel med min datter i 20 uger. Som en del af barslen førte jeg en slags tegneserie-dagbog over de oplevelser mig og min datter havde. Det blev i alt til 37 striber om ‘Far på Barsel’ under selve barslen, men der er kommet flere til siden.


Far på Barsel skifter ble og undrer sig over mængden af tis og lort i babyen
Illustration fra mit barselsprojekt ‘Far på Barsel’ i 2017

Det kan være ensomt at være på barsel

Jeg vidste allerede før min datter blev født, at jeg gerne ville tage en lang barsel. Både for min egen, for min kones og for vores familie som helheds skyld. For mig er det en måde at skabe lighed i relationerne. Hvis vi vil have samme indflydelse og relation med vores børn, må vi også – idet omfang det er muligt – varetage de samme opgaver.

Jeg gik på barsel med min datter i 20 uger. Alene. Det er en beslutning jeg aldrig har fortrudt. Jeg er ikke i tvivl om, at barslen ligger til grund for, at Sif og jeg, den dag i dag har en tæt, tryg og legesyg relation. Men det betyder ikke at det var en dans på roser. For livet på barsel kan godt være ensomt. Og jeg blev ret hurtigt træt af hverdagens trummerum. Det var svært at snakke med min kone om, for hun havde jo lige ‘haft aben’ i 4 måneder og havde ikke meget til overs for mine udfordringer.

Derfor begyndte jeg at føre en slags tegneserie-dagbog over de oplevelser mig og min datter havde. Både for at have et sted at komme ud med nogle af de frustrationer, som måske var svære at sige højt, men også for at have et projekt som handlede mere om, hvad jeg ville. Striberne lagde jeg op på sociale medier og blev mødt af overvældende positiv respons. Det blev en rar ventil for mig i de 20 uger. 4. Marts 2018 havde jeg sidste barselsdag. Barslen var en helt fantastisk og lærerigoplevelse, som jeg vil bære med mig for altid. Mindeværdige oplevelser som familie er heldigvis blevet ved med at komme. Nogle er så også blevet til striber efterfølgende.

Du kan se tegningerne fra min barsel på min facebookside og på min Instagramkonto.
Der lægges nye striber op med ujævne mellemrum. Hvem ved? Måske det bliver en bog engang.


Jeg er altså stadig lidt i tvivl…

Det er ingen skam. En vis portion skepsis er sundt og nettet flyder jo nærmest over af lovprisende, SEO-venligt salgsgas. Jeg tænker, at mine tidligere løste opgaver kan give dig den bedste ide om, hvordan du kan bruge grafisk facilitering til at styrke læringsudbyttet af din konference.

Dem kan du dykke ned i på min side om ‘Projekter’, eller ved at trykke på denne smarte knap.


Book et møde

Inden jeg kan give et tilbud på grafisk facilitering til dit arrangement, skal jeg simpelthen vide noget mere om det. Derfor er første skridt at vi skal mødes. Det kan være på telefonen, digitalt eller i den virkelige verden.

På den måde kan vi få afdækket dine behov og få afstemt forventningerne, så du får præcis den grafiske facilitering som passer bedst til dit arrangement og budget.

1 tanke om “Far på barsel

  1. Pingback: 100-dages projektet - Far Tegner

Der er lukket for kommentarer.