100-dages projektet

#storytelling

100 børnerim, historier og illustrationer på 100 dage

I foråret 2020 gik jeg på barsel med min anden datter. Ligesom første gang ønskede jeg at have et kreativt projekt ved siden af barslen. På opfordring fra min kone kastede jeg mig ud i #the100dayproject, hvor jeg valgte at skrive og tegne 100 små historier, eventyr og børnerim. Resultaterne lagde jeg op på min facebookside og på min Instagramkonto. Den 26. november 2021 udkommer et udvalg af børnerimene i bogen ‘Min Bedstefars Kat og andre børnerim‘ på Byens Forlag.


Digital illustration af en kat i rumdragt går mod enraket på en fremmed planet. Uddrag af børnebogen 'Min Bedstefars Kat - og andre børnerim' (uudgivet)
Illustration til børnebogen ‘Min Bedstefars Kat – og andre børnerim‘ (udgivet på Byens Forlag 2021)

Hvad er #the100dayproject?

Kender man ikke til #the100dayproject, så er det kort sagt et årligt tilbagevendende kreativt projekt. I projektet arbejder man kontinuerligt med noget i 100 dage og deler sin progression med omverdenen. Typisk via sine profiler på sociale medier. Det behøver ikke at være 100 fortløbende dage, selvom det er udgangspunktet. Man kan læse mere på projektets egen hjemmeside.

Jeg lavede et skema med 100 små cirkler, som jeg krydsede af, efterhånden som jeg fik lavet indlæg til projektet.
Jeg lavede denne lille side til at holde styr på, min progression gennem projektet.

#the100dayproject startede som en øvelse for kunststuderende, hvor man øver sig i at disciplinere sig selv. Det kræver nemlig disciplin at skabe noget kreativt 100 gange i træk. Samtidig er det rigtig god håndværksmæssig øvelse. Man kan virkelig se, hvordan man bliver bedre. Det startede i 2014 på Instagram, men har siden spredt sig. Både til andre platforme, for eksempel Facebook, men også til andre udtryksformer. Så, hvor det først var mest for folk der malede, tegnede etc. er der nu mange der også laver helt andre ting. Det kan både være andre håndværk, som broderi og hækling, men også madopskrifter, træningsvideoer og deslige. Man vælger altså helt selv, hvad projektet skal være.

100 historier for børn

Mit projekt blev 100 små historier for børn, med tilhørende illustrationer.
Hver dag generede jeg nogle tilfældige elementer der skulle indgå i historien. Det gjorde jeg sammen med min dengang 3-årige datter. Hun rullede nogle fortælleterninger, som hedder Rory’s Story Cubes. Det er terninger, hvor der i stedet for øjne er forskellige små illustrationer af ting, steder og handlinger.

Jeg brugte grundsættet af Rory's Story Cubes, samt sættene Voyages, Fantasia og Actions
Jeg brugte disse 4 sæt af Rory’s Story Cubes i projektet. Grundsættet, Voyages, Fantasia og Actions.
Der er 9 terninger i hvert sæt og 6 billeder på hver terning. Altså 216 forskellige elementer at hive fat i.

Herefter skrev jeg historien. Nogle gange var det eventyr, nogle gange et børnerim, eller en hverdags-historie. Når det var muligt fik jeg inputs fra min datter om navne, steder og hvad der skulle ske. Resultatet (historie og illustration) lagde jeg op på mine profiler på sociale medier. Du kan finde dem på Facebook og på Instagram. Begge steder kan du også finde mine historier under hashtagget #100daysofkidsstories.

Undervejs i projektet skiftede mit fokus og jeg begyndte udelukkende at lave børnerim – stadig med tilhørende illustrationer. Udfordringen med at få ord, rim, rytme og elementerne fra terningerne til at passe sammen var inspirerende. Det var en fed følelse hver gang det lykkedes. Efterfølgende har jeg arbejdet på en udgivelse af rim og historier. 30 udvalgte, finpudsede og redigerede børnerim udkom i bogen ‘Min Bedstefars Kat og andre børnerim‘ på Byens Forlag den 26. november 2021. Med tilhørende illustrationer i fuld farve.


Jeg er altså stadig lidt i tvivl…

Det er ingen skam. En vis portion skepsis er sundt og nettet flyder jo nærmest over af lovprisende, SEO-venligt salgsgas. Jeg tænker, at mine tidligere løste opgaver kan give dig den bedste ide om, hvordan du kan bruge grafisk facilitering til at styrke læringsudbyttet af din konference.

Dem kan du dykke ned i på min side om ‘Projekter’, eller ved at trykke på denne smarte knap.


Book et møde

Inden jeg kan give et tilbud på grafisk facilitering til dit arrangement, skal jeg simpelthen vide noget mere om det. Derfor er første skridt at vi skal mødes. Det kan være på telefonen, digitalt eller i den virkelige verden.

På den måde kan vi få afdækket dine behov og få afstemt forventningerne, så du får præcis den grafiske facilitering som passer bedst til dit arrangement og budget.